Nyelv: Magyar Angol

biopin Lenolaj

biopin Lenolaj
biopin Lenolaj
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 1 880 Ft
Nettó ár: 1 480 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

Mennyiség:

Átlátszó vákumhevített és kifújt biopin Lenolaj kül-, és beltéri felületekhez. Mélyen behatol a fába és, ezáltal a következő rétegeknek jó tapadást biztosít fémre, fára vagy kőre. Víztaszító, légzésaktív és kiemeli a fa jellegzetes színét és erezetét.

Felhasználási terület: A biopin Lenolaj egy univerzálisan használatos kül- és beltéri alapozó. Alkalmas továbbá kő és fém felületre tapadásbiztosító alapként, valamint olajfestékek és művészfesték házi előállítására. Kültérben önmagában ne használjuk, és pl. ajtók, ablakok alapozására, se ha továbbiakban nyíltpórusú felületzárást (lazúrt) alkalmazunk.

Összetétel: Lenolaj, ólommentes szárítóadalék

Szín: színtelen 

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 3 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l.; 2,5 l.

Veszélyesség: Nem veszélyes. 

Specifikus súly: ca. 0,93 g/ml

Viszkozitás: ca. 30 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on

Felhasználás: 70-80 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál jól szívó alapoknál 18-24 h múlva átfesthető, nem szívó alapok filmréteg képződése 1-2 nap. Az alacsony hőmérséklet, magas légnedvesség tartalom vagy nedves alap hátráltatja a száradási folyamatot.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen és nedvszívó fafelületek, kő, fém.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Ecsettel, szórással vagy merítéssel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.

Hígítás: Szükség esetén biopin Hígítóval.

Előkezelés: Gyantagazdag és trópusi fákat biopin oldószerrel dörzsölje át. 

Alapozás: Csak nagyon erősen nedvszívó alapok kezelhetők hígítatlan biopin Lenolajjal. Egyéb esetekben biopin Hígítóval keverje, pl. feles olaj 1:1 vagy rosszul szívó alapoknál hígolaj, 1:2. Fa- és kő felületeket 1-2x vékonyan, egyenletesen biopin Lenolajjal kezelje át, a fennmaradó olajat félóránként ecsettel vagy ronggyal oszlassa el (biztonsági figyelmeztetést olvassa el!). Hagyjuk száradni. Fémfelületeket amelyek nem igényelnek rozsdavédelmet egyszer nagyon vékonyan biopin Lenolajjal vonja át és alaposan hagyja megszáradnii. 

További kezelés: Mérsékelten terhelt beltéri fafelületek nem igényelnek további kezelést. Egyéb esetekben továbbkezelés felhasználási céltól függően biopin viasztermékekkel, lazúrokkal, olajokkal, lakkokkal.

Szerszámtisztítás: biopin Hígítóval

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.

Címkék: biopin, lenolaj
© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató