Nyelv: Magyar Angol

biopin Időjárásálló festék

biopin Időjárásálló festék
biopin Időjárásálló festék
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 4 940 Ft
Nettó ár: 3 890 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

* színek:

Mennyiség:

A biopin Időjárásálló festék egy oldószermentes színes fedőfesték növényi olajokból és gyantákból, tartós kültéri nyíltpórusú fakezeléshez. Kiváló víz és időjárásálló, hosszútávon rugalmas felületet képez. Nem kártyásodik, nem pereg le, ezért különösen könnyen felújítható. Szakszerű felvitel esetén jó UV-védelmet nyújt. Selyemfényű.

Felhasználási terület: Kültéri kemény és puhafák kezelésére, pl.: faburkolatok, autóbeállók, kertibútorok ablakok és faházak. Járulékos anyagban gazdag fák pl.: tölgy, gesztenye vagy trópusi fák, ill. szintetikus faanyagvédő szerekkel kezelt felületek lassítják a száradás folyamatát vagy elszíneződhetnek. Az ilyen felületeken alapozzon biopin Természetes impregnáló olajjal és minden esetben végezzen próbakezelést.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált növényi olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: víz. Pigmentek és töltőanyagok: föld- és ásványi pigmentek. Segédanyagok: növényi alapú emulgátor, ólom-és báriummentes stabilizátorok és szárítóadalékok, metilcellulóz, felületkonzerváló anyagok 3-jód-2-propinilbutilkarbamát (max. 0,2%), 2-oktil-2H-izotiazol-3-on(<0,01%).

Szín: fehér 3831, svéd vörös 3835, fenyő zöld 3837, atlantik kék 3839, sziklaszürke 3834. A kezdetben tejszerű anyag száradás közben elveszíti tejszerűségét.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. ,2,5 l.

VOC besorolás: Ennek a terméknek a VOC tartalma < 2 g/ml. EU-határérték 130 g/l. 

Specifikus súly: ca. 1,2-1,4 g/ml (színtől függően)

Viszkozitás: ca. 30-35 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on

Gyulladáspont: Nem alkalmazható.

Felhasználás: 75-90 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-5 h múlva porszáraz, újrafesthető kb. 1 nap múlva. Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom növelik a száradási időt.

Feldolgozási útmutató

Alkalmas alapfelületek: Fa, még jól tapadó lazúrfelületek, időjárásálló festékek (csak előzetes próbakezelés után).

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. A régi bevonatoknak jól kell tapadni az alaphoz. Járulékos anyagban gazdag fák pl.: tölgy, gesztenye vagy trópusi fák, ill. szintetikus faanyagvédő szerekkel kezelt felületek lassítják a száradás folyamatát vagy elszíneződhetnek. Az ilyen felületek esetben mindiig végezzen próbakezelést.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C. Az időjárásálló festéket használat előtt jól keverje fel és ecsettel vékonyan és egyenletesen rostirányba hordja fel. 

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítható.

Előkezelés: Trópusi fákon vagy tölgyön nem feltűnő helyen végezzen próbafestést. A gyantahólyagokat adott esetben szúrja ki vagy égesse ki. A kékülés és fakárosító gombák elleni megbízható védelemhez biopin Holzwurmfrei-t használjon.

Felületépítés: 2 réteg biopin Időjárásálló festék. Az időjárásnak kitett erősen kitett helyeken 3 réteg biopin Időjárásálló festék.

Felújítás: A régi festést vizsgálja át és a rosszul tapadó helyeken ill. a lepattogzott helyeken az alapig távolítsa el. Új festékréteg felvitele a fentiek szerint. A stabil rétegeket tisztítsa le, adott esetben gyengén csiszolja át. Az elhasználódás fokától függően 1-2 réteg biopin Időjárásálló festéket vigyen fel. Minden más, ismeretlen lazúr alap esetében ugyanígy járjon el, de nem látható helyen végezzen előtte próbafestést az összeférhetőség érdekében.

Szerszámtisztítás: Használat után meleg vízzel és szappannal tisztítható. Tiszta vízzel jól öblítse ki. Rövidebb munkaszünetekben a szerszámot állítsa vízbe vagy előírás szerint tisztítsa.

Biztonsági intézkedések: Jól lezárva, gyerektől távol tartani. A termékkel átitatott rongyot terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Viseljen védőkesztyűt. Ne lélegezze be a port és a festéket. Védőmaszk és porgyűjtő ajánlott. A biztonsági tudnivalók a biztonsági adatlapon.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy tegye a megfelelő szelektív hulladéktárolóba.

© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató