Nyelv: Magyar Angol

biopin Méhviaszbalzsam

biopin Méhviaszbalzsam
biopin Méhviaszbalzsam biopin Méhviaszbalzsam
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 4 410 Ft
Nettó ár: 3 472 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

Mennyiség:

A biopin Méhviaszbalzsam egy oldószermentes átlátszó viaszkészítmény beltéri felületek nemesítésére, ápolására. A természetes fajelleget a biopin Méhviaszbalzsam kiemeli és ápolja. Sima, selyemfényű felületet kölcsönöz, amely víztaszító és légzésaktív. A méhviasszal kezelt felületek antisztatikusak.

Felhasználási terület: Kezeletlen vagy alapozott fafelületek beltéri kezeléséhez mint bútor, ajtó, játék, stb. A biopin Méhviaszbalzsam szintén alkalmas bőrtermékek, mint pl. cipők, motoros ruházat impregnálására és ápolására. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták, méhviasz, karnaubaviasz. Oldószer: víz. Segédanyagok: kobalt-linolsav (ólommentes szárítóadalék), növényi bázisú emulgeáló, metilcellulóz.

Szín: Folyékony állapotban tejszerű, száradás után átlátszó.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 2 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,5 l.; 1 l.

Veszélyesség: Nem veszélyes. 

Specifikus súly: ca. 0,98 g/ml

Gyulladáspont: Nem alkalmazható. 

Felhasználás: kb. 60 ml/m2 rétegenként. 

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-5 h múlva polírozható, átszáradás 1-2 nap múlva.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek: Fa és sima bőr felületek.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: A méhviaszbalzsamot ecsettel vékonyan vagy ronggyal bedörzsölve hordja fel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C.

Előkezelés: Gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsölje át. Végezzen próbát és a kezeletlen felületet biopin Alapozó olajjal kezelje elő.

Befejező kezelés: A biopin Méhviaszbalzsamot vékonyan, egyenletesen rostirányban hordja fel. Szükség esetén a második réteg felvitele előtt hagyja száradni.

Utókezlés: Selymesen csillogó felület eléréséhez a felületet száradás után egy nem szöszölődő ronggyal vagy polírozókefével enyhe nyomással polírozza át.

Felújítás: Vízfoltok ill. kisebb sérülések kiküszöbölésére, valamint kopott felületek felfrissítéséhez kevés biopin Méhviaszbalzsamot vékonyan ronggyal vigyen fel és az utókezelésnek megfelelően járjon el.

Feldolgozási útmutató: A túl vastag viaszréteg meghosszabbítja a száradási időt, különösen a fúgáknál és mélyedéseknél tejszerű felületet képez. Pácolt bútorok kezelésénél kövessük a pácgyártó utasításait. Alkáli pácolt felületeknél (hamuzsír és nátronlúg) feltétlenül alaposan mossuk át és pl. ecetes vízzel semlegesítsük.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Szerszámtisztítás: Használat után azonnal melegvízzel, szappannal. Tiszta vízzel öblítse ki.  Hosszabb munkaszünet esetén a kenőszerszámot állítsa vízbe. 

Biztonsági intézkedések: Gyermekektől jól elzárva tartandó! A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért a balzsammal szennyezett rongyokat ne tárolja összegyűrve, hanem kiterítve hagyja száradni vagy áztassa vízbe. Csiszoláskor a keletkezett csiszolatpor hasonló hatású, ezért a porszívó porzsákját ürítse ki és a csiszolatport kültérbe helyezze el, hogy nehogy lángot kapjon.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba tenni.
Tisztítás és ápolás: Csak nedves törlőronggyal és adott esetben enyhe tisztítószerrel tisztítani.
Bőrápolás: Érzékeny bőrfelületen tesztet kell végezni; a bőr először besötétedik, majd szára-dás után megint világos lesz; a biopin Méhviaszbalzsamot kefével vagy ronggyal vékonyan felvisszük és bedörzsöljük; egy óra múlva polírozzuk (fényesítjük); ápolás biopin Méhviaszbalzsammal vagy fényesebb felület eléréséhez biopin Méhviasszal.

© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató