Nyelv: Magyar Angol

biopin Munkalap - keményolaj

biopin Munkalap - keményolaj
biopin Munkalap - keményolaj biopin Munkalap - keményolaj
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 3 730 Ft
Nettó ár: 2 937 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

Mennyiség:

A biopin Munkalap-keményolaj egy légzésaktív és víztaszító alap- és befejező kezelésre alkalmas olaj erősen igénybevett beltéri fafelületek számára. A biopin Munkalap-keményolaj a fa felületét ellenállóvá teszi nedvességgel (víz, kávé, vörösbor, citromlé stb.) és más szennyeződésekkel szemben. A növényi olajok és gyanták biztosítják az optimális védelmet és a ragyogó, selyemfényű felületet. Elmélyíti a fa eredeti színét és kiemeli az erezetet. Száradás után élelmiszerekkel érintkezhet. Megfelel a EN 71/3 szabványnak. Az émission dans l'air intérieur A+ minősítés jelzi, hogy a termék beltéri levegő emissziós jelölése A+ azaz nagyon alacsony a VOC(az illékony szennyező anyagok) emissziója. Az IBR védjeggyel ellátott biocid, nehézfémek és rádióaktivitás mentes tesztelt termék.

Felhasználási terület: Alap- és befejező kezelés kezeletlen konyhai munkalapok és más erősen igénybe vett beltéri fafelületek számára, mint pl. asztallap, ablakpárkány stb.

Összetétel: Kötőanyag: természetes növényi olajok és gyanták, vaskomplex. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék.

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l.

Specifikus súly: kb. 0,85 g/ml 

Viszkozitás: kb. 12 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on

Gyulladáspont: > 62 °C

Felhasználás: 70-80 ml/m2 rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 5-7 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fafelületek.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. 

Feldolgozás: Ecsettel vagy mártással. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C 

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsölje át. 

Alapkezelés: Az alap nedvszívó képességétől függően 2-3 réteg biopin Munkalap-keményolajat vigyen fel. A be nem szívódott olajat az első réteg felvitele után kb. 15 perc múlva egy nem szöszölődő ronggyal törölje át vagy száraz ecsettel oszlassa el, húzza ki és hagyja megszáradni. A rétegek között dörzsilappal vagy finom csiszolópapírral(240) csiszolja meg.

Befejező kezelés: A felületet befejező kezeléssel egy-két réteg biopin Munkalap-keményolaj felvitelével zárja. Finoman csiszolja meg csiszolópapírral(240) vagy dörzsilappal, és portalanítás után vékonyan és egyenletesen vigyen fel ecsettel vagy ronggyal egy-két réteg biopin Munkalap-keményolajat. Az olajat egyenletesen oszlassa el és hagyja megszáradni a felületet.

Olajozott felületek javítása: Sérült vagy kopott felületeket tisztítsa le, finoman csiszolja át és úgy járjon el mint a befejező kezelésnél.

Ápolás és tisztítás: Ne használjon agresszív tisztítószereket. Tisztítsa biopin Erős tisztítószerrel.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítsa.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy tegye a megfelelő szelektív hulladéktárolóba.

Címkék: munkalap, bio, kemény, olaj
© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató