Nyelv: Magyar Angol

biopin Természetes keményolaj

biopin Természetes keményolaj
biopin Természetes keményolaj biopin Természetes keményolaj
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 3 650 Ft
Nettó ár: 2 874 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

Mennyiség:

A biopin Természetes Keményolaj egy légzésaktív, víztaszító, alap- és befejező kezelésre alkalmas természetes gyantaolaj főzet nagy igénybevételnek kitett beltéri fafelületekre. A puhafákat és a parafát nyomás, dörzsölés állóvá teszi, rugalmas felületet biztosít. Az alap színtónusa az olajtól valamelyest elmélyül, erezetét felélénkíti. Az émission dans l'air intérieur A+ minősítés jelzi, hogy a termék beltéri levegő emissziós jelölése A+ azaz nagyon alacsony a VOC(az illékony szennyező anyagok) emissziója. Az IBR védjeggyel ellátott biocid, nehézfémek és rádióaktivitás mentes tesztelt termék.

Felhasználási terület: Erős igénybevételnek kitett fa felületek, fapadlók, parketták alap- és befejező kezelésére. Kezeletlen parafapadlózat alapozására, valamint mázatlan kerámia kezelésére. Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták, bentonit, etanol és víz. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólom- és báriummentes szárítóadalék.

Szín: színtelen

Tárolás: Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l. 10 l.

Specifikus súly: kb. 0,83 g/ml 

Viszkozitás: kb. 12 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on

Gyulladáspont: > 62 °C

Felhasználás: 70-80 ml/m2 rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje, a mázatlan kerámia, valamint a parafa különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 12-24 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet, a magas páratartalom és a rossz szellőzés lassítja a száradást és szagképződést eredményez.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fák, parafa, mázatlan kerámia.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. A durva felületeket gondosan csiszolja meg. A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsölje át.

Feldolgozás: Használat előtt alaposan keverje fel. Felhordás történhet ecsettel, kefével, padlókefével, tárcsás polírozógéppel (pl: Taski) vagy lehúzóval(gumi vagy fém). Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C.

Hígítás: Feldolgozáskész. Szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: Cementmaradványokat a csempékről savazással eltávolítani.

Alapkezelés: Az erősen nedvszívó felületek alapozását biopin Keményviaszolajjal végezzük a továbbkezelés előtt. A nem beszívódott olajat kb. 20 perc múlva oszlassa el a felületen és hagyja megszáradni. Egyéb esetben 2-4 rétegvigyen fel, amíg az alap teljesen átitatódik. Az olajat rövid időn belül (max. 15 perc) ronggyal vagy polírpad-del a felületen oszlassa el és hagyjuk megszáradni.

Befejező kezelés: Fa és parafa felületeket finom csiszolópapírral vagy ráccsal vagy dörzsilappal/paddel csiszolja át. Viaszolt felületek eléréséhez: Járófelületek esetében biopin Keményviaszolajjal; más felületeknél biopin Természetes Keményviasszal vagy biopin Méhviasszal dolgozunk tovább. Olajozott felületek eléréséhez: A biopin Természetes Keményolajat vékonyan és egyenletesen vigyük fel. Az olajat a felületen oszlassa és hagyjuk megszáradni a felületi fényesség és ellenállóképesség tekintetében.

Olajozott felületek javítása: Kopott felületeket tisztítsí le, adott esetben enyhén csiszolja át; befejező kezelést ismételje meg. A karcolásokat egy olajjal átitatott ronggyal húzza át.

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket. A járófelületek nagyon erős és mély szennyeződései esetén biopin Padlóápoló-tisztító olajat használjon.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy tegye a megfelelő szelektív hulladéktárolóba.

© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató