Nyelv: Magyar Angol

biopin Méhviasz

biopin Méhviasz
biopin Méhviasz biopin Méhviasz
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 2 940 Ft
Nettó ár: 2 315 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

Mennyiség:

A biopin Méhviasz egy viaszkészítmény beltéri felületkezeléshez, bőrápoláshoz. A méhviasszal kezelt anyagok sima, selyemfényű felületet adnak. Légzésaktív, antisztatikus és víztaszító felületet képez.

Felhasználási terület: Beltéri olajozott, viaszolt vagy lazúrral kezelt kemény- és puhafák utókezelésére és javítására, valamint bútorpolitúrozásra. Kiválóan alkalmas gyerekjátékokra és rendszeres cipőápolásra.

Összetétel: Kötőanyag: méhviasz, karnaubaviasz. Oldószer: izoalifát.

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Szinte korlátlan ideig eltartható. Az idővel esetlegesen kialakuló elszíneződés nem jelent minőségromlást. A beszáradt viaszt vízfürdőben felmelegítve és biopin Hígítószer óvatos adagolásával újra krémszerűvé lehet tenni. (Vigyázat ! a művelethez nyílt lángot ne használjunk.)

Kiszerelés: 250 ml, 5 l.

Veszélyesség: B osztály, gyúlékony 

Specifikus súly: kb. 0,87 g/ml 

Viszkozitás: Kenőcsszerűen szilárd.
Gyulladáspont: >62 °C

Felhasználás: kb. 20-40 ml/m2 

Száradási idő: Szobahőmérsékleten rövid időn (10-20 perc) belül beszívódik és polírozható. Végső kikeményedését néhány óra múlva éri el.

DIN EN 71/3: Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Alkalmas alapfelületek: Fa, parafa, mázatlan kerámia (járófelületre nem jó) és bőr.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Ronggyal vagy kefével felvihető a felületre.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsölje át. Az első felületkezelésnél az erősen nedvszívó vagy nagy igénybevételnek kitett felületeket egyszer biopin Természetes impregnáló olajjal, biopin Alapozóolajjal vagy hígított biopin Lenolajjal kezelje elő.

Befejező réteg: A biopin Méhviaszt vékonyan és egyenletesen vigye fel.

Befejező kezelés: Selymesen csillogó felület eléréséhez száradás után polirozókefével vagy egy nem szöszölődő, színét nem eresztő ronggyal a felületet polírozza át.

Javítás: Elkopott vagy sérült felületeket tisztítsa le és kevés biopin Méhviaszt ronggyal vékonyan vigyen fel és enyhén polírozza át.
Ápolás és tisztítás: Ne használjon agresszív tisztítószereket. A felületre került folyadékot idejében távolítsa el.

Bőrápolás: Cipők rendszeres ápolásához vagy más sima bőrfelület kezeléséhez hordja fel a biopin Méhviaszt majd polírozza. A biopin Méhviasz a bőr színét mélyítheti, amely azonban száradás után visszaváltozik.

Szerszámtisztítás: biopin Hígítóval.

Feldolgozási Útmutató: A túl vastag viaszréteg meghosszabbítja a száradási időt, különösen a fúgáknál és mélyedéseknél tejszerű felületet képez. Pácolt bútorok kezelésénél kövesse a pácgyártó utasításait. Alkáli pácolt felületeknél (hamuzsír és nátronlúg) feltétlenül alaposan mossa át és pl. ecetes vízzel semlegesítse.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.

Címkék: biopin, méhviasz
© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató