Nyelv: Magyar Angol

biopin Kertibútorlakk

biopin Kertibútorlakk
biopin Kertibútorlakk
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 7 120 Ft
Nettó ár: 5 606 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

Mennyiség:

A biopin Kertibútorlakk egy strapabíró, átlátszó, befejező kezelés bel- és kültérben. Időjárás-, víz- és dörzsölésálló felületet képez. A válogatott növényi olajok jó beszívódási és tapadási tulajdonságokkal rendelkeznek és hosszútávon rugalmas felületet képeznek. Magasfényű.

Felhasználási terület: Befejező kezelés mindenütt ahol nagy a terhelés és/vagy az időjárási érintettség. Fafelületre beltérben, kültérben (pl.: fészer, parketta, nedves helységek, kerti bútorok), parafapadló és különböző ásványi alapok (beton, betonpadló, mázatlan kerámia). Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólom- és báriummentes szárítóadalék.

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt, hűvös, fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l., 2,5 l.

Specifikus súly: kb. 0,86 g/ml (színtől függően)

Viszkozitás: kb. 40 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on

Gyulladáspont: > 62 °C

Felhasználás: 80-90 ml/m2 rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje, a mázatlan kerámia, valamint a parafa különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szívnak magukba.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 4-6 h múlva porszáraz, csiszolható és újrafesthető kb. 12-24 óra múlva. A végső keménységét egy nap múlva éri el.

VOC besorolás: Ennek a terméknek a VOC tartalma max. 400 g/l. EU-határérték 500 g/l.

Alkalmas alapfelületek: Kemény- és puhafák, parafa, ásványi alapok mint esztricht és betonpadló.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Használat előtt jól felkeverni. A biopin Kertibútorlakkot mázolással, szórással vagy hengerrel vékonyan egyenletesen hordjuk fel.

Hígitás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval átdörzsölni. Cementmaradványokat a csempékről savazással eltávolítani.

Alapkezelés: biopin Kertiobútorlakkal (20 %-os hígitásban), biopin Természetes impregnálóolajjal. Száradás után finom csiszolópapírral (180 vagy 220) átcsiszolni.

Köztes kezelés: Egy- vagy két réteg biopin Kertibútorlakkot vékonyan és egyenletesen felvinni. Száradás után finom csiszolópapírral (180 vagy 220) átcsiszolni.

Befejező kezelés: Egy réteg biopin Kertibútorlakkot vékonyan és egyenletesen felviszünk.

Felújítás: A régi felületeket át kell vizsgálni és a rosszul tapadó helyeken, ill. a lepattogzott helyeken az alapig eltávolítani. Új réteg felvitele a fentiek szerint. A stabil rétegeket letisztogatni, adott esetben gyengén átcsiszolni. Az elhasználódás fokától függően 1-2 réteg biopin Kertibútorlakkot felvinni.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval .

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

Ápolás és tisztítás: A lakkozott felületeket eleinte óvatosan használjuk. Az olajozott felületet ne tisztítsuk agresszív tisztítószerekkel.

© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató