Nyelv: Magyar Angol

biopin Időjárásálló lazúr

biopin Időjárásálló lazúr
biopin Időjárásálló lazúr biopin Időjárásálló lazúr biopin Időjárásálló lazúr biopin Időjárásálló lazúr biopin Időjárásálló lazúr biopin Időjárásálló lazúr biopin Időjárásálló lazúr
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 4 530 Ft
Nettó ár: 3 567 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

* színek:

Mennyiség:

A biopin Időjárásálló lazúr egy oldószermentes átlátszó lazúr növényi olajokból és gyantákból, tartós nyíltpórusú kültéri fakezeléshez. Kiváló víz és időjárásálló, hosszútávon rugalmas felületet képez. Nem kártyásodik, nem pereg le, ezért különösen könnyen felújítható. Szakszerű felvitel esetén jó UV-védelmet nyújt. A „színtelen” színtónusú időjárásálló lazúr csak korlátozott UV-védelmet nyújt. Selyemfényű.

Felhasználási terület: Kültéri fafelületek kezelésére, pl.: faburkolatok, gépkocsibeálló, kertibútorok ablakok vagy faházak. 

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált növényi olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: víz. Pigmentek és töltőanyagok: föld- és ásványi pigmentek. Segédanyagok: növényi alapú emulgátor, ólom-és báriummentes stabilizátorok és szárítóadalékok, metilcellulóz, felületkonzerváló anyagok 3-jód-2-propinilbutilkarbamát (max. 0,2%), 2-oktil-2H-izotiazol-3-on(<0,01%)

Szín: színtelen  2241, mogyoró  2245, paliszander  2246, fenyő  2242, világos tölgy  2238, svéd vörös  2260, gesztenye  2248. A kezdetben tejszerű anyag száradás közben elveszíti tejszerűségét.

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l., 2,5 l., 10 l. színtől függően.

VOC besorolás: Ennek a terméknek a VOC tartalma < 1 g/l. EU-határérték 130 g/l. 

Specifikus súly: ca. 0,98 g/ml (színtől függően)

Viszkozitás: ca. 30 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on

Gyulladáspont: Nem alkalmazható.

Felhasználás: 70-85 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 3-5 h múlva porszáraz, újrafesthető kb. 1 nap múlva. Alacsony hőmérséklet és magas páratartalom növelik a száradási időt.

Alkalmas alapfelületek: Tűlevelű fák (luc, borovi)valamint különböző lombos fák. Járulékos anyagban gazdag fák pl.: tölgy, gesztenye vagy trópusi fák, ill. szintetikus faanyagvédő szerekkel kezelt felületek lassítják a száradás folyamatát vagy elszíneződhetnek. Az ilyen felületeken alapozzon biopin Természetes impregnáló olajjal. Minden esetben végezzen próbakezelést.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C. A biopin Időjárásálló lazúrt használat előtt jól keverje fel és ecsettel vékonyan és egyenletesen rostirányba hordja fel. 

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén vízzel hígítható.

Előkezelés: Trópusi fákon vagy tölgyön nem feltűnő helyen végezzen próbafestést. A gyantahólyagokat adott esetben szúrja ki vagy égesse ki. A kékülés és fakárosító gombák elleni megbízható védelemhez használjon kereskedelmi forgalomban kapható kékülés elleni szert..

Új felület: Két réteg biopin Időjárásálló lazúr, az UV-védelem érdekében, az időjárásnak kitett helyeken és erős nedvszívó képességű fák esetében 3 réteg vékonyan, egyenletesen felhordva.

Felújítás: A régi időjárásálló lazúrfestést vizsgálja át és a rosszul tapadó, ill. a lepattogzott helyeken az alapig távolítsa el. Új festékréteg felvitele a fentiek szerint. A stabil rétegeket tisztítsa le és adott esetben gyengén csiszolja át. Az elhasználódás fokától függően 1-3 réteg biopin Időjárásálló lazúrt vigyen fel. Minden más, ismeretlen lazúr alap esetében ugyanígy járjon el, de nem látható helyen végezzen előtte próbafestést az összeférhetőség érdekében.

Szerszámtisztítás: Használat után meleg vízzel és szappannal lehet tisztítani. Tiszta vízzel jól öblítse ki. Rövidebb munkaszünetekben a szerszámot állítsa vízbe vagy előírás szerint tisztítsa.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy tegye a megfelelő szelektív hulladéktárolóba.

© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató