Nyelv: Magyar Angol

biopin Keményolaj fehér

biopin Keményolaj fehér
biopin Keményolaj fehér biopin Keményolaj fehér
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 5 530 Ft
Nettó ár: 4 354 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

Mennyiség:

A biopin Keményolaj fehér, növényi olajokból és gyantákból készült, légzésaktív padlók és más fa és parafa felületek számára. Jól ellenáll a szennyeződésnek, a nedvességnek és az igénybevételnek. Az émission dans l'air intérieur A+ minősítés jelzi, hogy a termék beltéri levegő emissziós jelölése A+ azaz nagyon alacsony a VOC(az illékony szennyező anyagok) emissziója. Az IBR védjeggyel ellátott biocid, nehézfémek és rádióaktivitás mentes tesztelt termék.

Felhasználási terület: Fehér vagy kezeletlen fa, parafa és OSB lapok alap és befejező és nagy igénybevételnek kiteet beltéri fa felületek kezelésére. Különösen ajánlott világos fákhoz mint a lucfenyő és a nyír stb. 

Összetétel: Kötőanyag: polimetizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Pigment: titándioxid. Segédanyagok: ásványi pigmentek, ólommentes szárítóadalék, bentonit, etanol és víz.

Szín: fehér

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l.

Specifikus súly: kb. 0,83 g/ml 

Viszkozitás: kb. 50 mp (DIN 3 mm) 20 °C-on

Gyulladáspont: > 62 °C

Felhasználás: 60-70 ml/m2 rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje, OSB lap továbbá a parafa felület különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fák, parafa, OSB lapok.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. Ásványi alapoknak kémiailag semlegesnek kell lennie.

Feldolgozás: Használat előtt alaposan keverje fel. Ecsettel, kefével, hengerrel, tárcsás géppel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 10 °C.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval törölje át, ill. a sötét fáknál végezzen próbakezelést. Durva felületeket csiszolja finomra. Kezelt felületeknél ellenőrizze a kompatibilitást. 

Befejező kezelés: fehér felületek kialakításához: 1-2 réteg biopin Keményolaj fehéret vékonyan egyenletesen vigyen fel. A nem beszívódott olajat kb. 20 perc múlva oszlassuk el a felületen és hagyjuk a felületet megszáradni a rétegek között. Továbbkezelés 1-2 réteg biopin Természetes keményviasszal vagy biopin Természetes keményolajjal. Más felületek esetén: a világos fa felületek korai öregedése, sötétülése megakadályozására ronggyal vékonyan vigyen fel egy réteget. Száradás után a felületi igényeknek megfelelően használjon színtelen biopin Padló(Floors) vagy Bútor(Furniture) termékeket. A színtelen anyagok sárgíthatják a biopin Keményolaj fehér színét, ezért ha enyhébb árnyalatot szeretne, keverje a biopin Természetes keményolaj színtelen változatával.

Fontos felhasználási útmutató: Ha a fehér keményolaj után továbbdolgozunk színtelen biopin termékkel akkor a fehér szín intenzitása csökken. A színtelen anyagok sárgíthatják a biopin Keményolaj fehér színét, ezért ha enyhébb árnyalatot szeretne, keverje a biopin Természetes keményolaj színtelen változatával. Ajánlatos próbafestést végezni. Fehérre olajozott bútorok elkészítéséhez 1-3 réteget hordjon fel. A be nem szívódott olajat kb. 20 perc múlva a felületen oszlassa el és a rétegek között hagyja száradni. A befejező réteget oszlassa el a felületen és hagyja megszáradni.

Ápolás és tisztítás: Ne használjon agresszív tisztítószereket.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítjuk.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy tegye a megfelelő szelektív hulladéktárolóba.

Címkék: biopin, kemény, olaj, fehér
© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató