Nyelv: Magyar Angol

biopin Impregnáló olaj

biopin Impregnáló olaj
biopin Impregnáló olaj biopin Impregnáló olaj
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 3 950 Ft
Nettó ár: 3 110 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

Mennyiség:
A biopin Impregnáló olaj egy színtelen alapozó és impregnáló olaj, növényi olajokból és gyantákból kül-, és beltéri alapozáshoz és impregnáláshoz. Mélyen beszívódik az alapba, ezáltal nagy ellenálló képességet biztosít és kitűnő alapot képez az időjárási viszonyokkal szembeni a további felületkezeléshez. Légzésaktív.
Felhasználási terület: Fafelületek alapozásához további felületkezelések előtt mint pl.: lakkozás és lazúrozás kül-, és beltérben (pl.: ablak), valamint kültéri, ill. nedves helységekben használt fafelületek impregnálásához. Az émission dans l'air intérieur A+ minősítés jelzi, hogy a termék beltéri levegő emissziós jelölése A+ azaz nagyon alacsony a VOC(az illékony szennyező anyagok) emissziója. Az IBR védjeggyel ellátott biocid, nehézfémek és rádióaktivitás mentes tesztelt termék.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált növényi olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék.

Szín: színtelen

Tárolás: Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l. 10 l.

Specifikus súly: ca. 0,83 g/ml 

Viszkozitás: ca. 12 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on

Gyulladáspont: >62 °C

Felhasználás: 70-80 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva.

VOC besorolás: Az olajok és viaszok nem tartoznak a rendelet hatálya alá.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fák.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Kenéssel vagy merítéssel. Vékonyan és egyenletesen.

Hígítás: Feldolgozáskész, szükség esetén biopin Hígítóval hígítható.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval át kell dörzsölni.

Lakk és lazúrfelületek alapozása: Egy vékony réteget felvinni. A be nem szívódott olajat kb. 15 perce múlva egy nem szöszölődő ronggyal eloszlatjuk, bedolgozzuk a felületbe. Ezután hagyjuk megszáradni. Később pl.: biopin Kültéri falazúrral vagy biopin Kertibútorlakkal tovább felületkezeljük.
Impregnálás: Az alap nedvszívó képességétől függően 2-4 réteg természetes impregnáló olajat viszünk fel, amíg az alap teljesen átitatódik.  A be nem szívódott olajat kb. 15 percenként eloszlatjuk, bedolgozzuk a felületbe és újabb réteget viszünk fel, amíg az alap teljesen átitatódik. Ezután hagyjuk megszáradni.

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval. 

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató