Nyelv: Magyar Angol

K.O.S Természetes faolaj

K.O.S Természetes faolaj
K.O.S Természetes faolaj
Gyártó: K.O.S
Cikkszám: K.O.S
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 1 490 Ft
Nettó ár: 1 173 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

Mennyiség:

K.O.S Természetes faolaj kiváló minőségű növényi olajokból és fenyőgyantából, kültéri és beltéri használatra készült. Színtelen, alapozó és finiselő olaj kemény és puhafákhoz. Mélyen beszívódik, elmélyíti a felület színét. K.O.S Természetes faolaj nem tartalmaz UV-védelem elleni pigmenteket, ezért kültéri felhasználáskor minden esetben színezzük K.O.S Természetes pigmenttel

Felhasználási terület: bútorok, kerti bútorok, polcok, ablakdeszkák, ajtó, ablakkeretek, kerítés stb.  

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált növényi olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát.     Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék.

Szín: színtelen

Tárolás: Jól lezárva, száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,5 l. 2,5 l. 10 l.

Specifikus súly: ca. 0,87 g/ml 

Viszkozitás: ca. 12 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on

Gyulladáspont: >62 °C

Felhasználás: 70-80 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 1-2 nap múlva.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fák.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: az alapnak száraz, tiszta, zsírmentesnek és nedvszívónak kell lennie, 8 °C alatt ne használjuk. Használat előtt jól fel kell keverni, vékonyan és egyenletesen hordjuk fel ecsettel, szórással, vagy mártással. Az alapfelület nedvszívó képességétől függően az olajat 2-4 rétegben kell felvinni, amíg az felület teljesen telítődik, a rétegek között a száradási időt mindig betartva. A gondosan felhordott olajat pár percen belül minden esetben alaposan oszlassuk el a felületen.  

Hígítás: Feldolgozáskész, szükség esetén K.O.S Hígítóval hígítható.

Felújítás: Az olajozott felületek felújítása, szinten tartása a tisztítást és a portalanítást követően egy újabb réteg olaj felhordásával történik. A felújítást, karbantartást szükségessége eltérő lehet  a fafelületek fajtájától, a szerkezetek funkciójától és annak igénybevételétől, valamint az időjárás kitettségének mértékétől. 

Száradás: kb. 6-8 óra múlva száraz és átvonható. Erősen átitatott felületek teljes száradása 1-2 napnál több is lehet. Szerszámtisztítás: K.O.S Hígítóval

Ápolás és tisztítás: Ne használjunk agresszív tisztítószereket.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval. 

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt szelektíven kell a megfelelő hulladéktárolóba tenni.

Címkék: kos, természetes, faolaj
© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató