Nyelv: Magyar Angol

biopin Keményviaszolaj

biopin Keményviaszolaj
biopin Keményviaszolaj biopin Keményviaszolaj
Gyártó: Biopin
Cikkszám: biopin
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 6 610 Ft
Nettó ár: 5 205 Ft

Termékváltozatok


* kiszerelések:

Mennyiség:

A biopin Keményviaszolaj növényi olajokból és viaszokból álló befejező kezelésre is alkalmas légzésaktív viaszemulzió padlók és más fa- és parafa felületek kezeléséhez. Könnyű kezelhetősége ellenére erős védelmet nyújt. A kikeményedett felület kopásálló, ellenáll a szennyeződésnek és a nedvességnek. Az alap színe elmélyül és kiemeli a fa erezetét. Az émission dans l'air intérieur A+ minősítés jelzi, hogy a termék beltéri levegő emissziós jelölése A+ azaz nagyon alacsony a VOC(az illékony szennyező anyagok) emissziója. Az IBR védjeggyel ellátott biocid, nehézfémek és rádióaktivitás mentes tesztelt termék.

Felhasználási terület: Alap és befejező kezelés kezeletlen vagy olajozott fadeszkapadlók, parketták és más erősen igénybevett beltéri fafelületekhez.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Segédanyagok: ólom-és báriummentes szárítóadalék, bentonit, etanol, karnaubaviasz, víz.

Szín: színtelen

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 0,75 l. 2,5 l.

Specifikus súly: kb. 83 g/ml 

Viszkozitás: kb. 72 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on

Gyulladáspont: > 62 °C

Felhasználás: 35-50 ml/m2 rétegenként. A felület tulajdonságainak és szívóképességének függvényében. A fa bütüje, a mázatlan kerámia, valamint a parafa különösen az első réteg felvitelénél nagyobb mennyiséget szív magába.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 6-8 h múlva porszáraz, újrafesthető. Erősen átitatott alapok tovább megmunkálása 12 óra múlva. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom megnöveli a száradási időt. Kezdetben a felületet óvatosan terheljük és szőnye-get csak 14 nap múlva rakjunk fel. 

DIN EN 71/3: Gyerekjátékokhoz alkalmazható a DIN EN 71/3 alapján.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen vagy olajozott fapadlók, faanyagok vagy parafa.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. Nyers alapokat gondosan átcsiszolni. A járulékos anyagban gazdag fák esetében próbakezelést kell végezni.

Feldolgozás: Ecsettel, hengerrel, padlókefével, tárcsás polírozógéppel, moher hengerrel vékonyan hordja fel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 12 °C. A még nem száraz felületre csak tiszta cipővel szabad belépni. Lehetőleg egyszer használatos nylon védőt vegyen a cipőre.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítsa a fa nedvszívó képességének függvényében.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsölje át. Erősen nedvszívó felületek esetében, mint bükk, bütü egy-két rétegben biopin Természetes keményolajjal alapozzon.

Rétegfelépítés: A biopin Keményviaszolajat egyszer hordja fel és hagyja jól megszáradni. Egészen finom csiszolópapírral, jobb korongcsiszolóval vagy polírozógéppel 180-as finomságú papírral vagy fehér polírpaddal dolgozza át. A felület nedvszívó képességétől és az eredménytől függően 2-3 réteg biopin Keményviaszolajat vigyen fel. A rétegek között mindig hagyja jól megszáradni. Száradás után a felületet fehér paddal, padlófényesítő blokkal stb. polírozza.

Tipp: Ha lehetőségünk van akkor egytárcsás csiszolóval vagy polírozógéppel(korongcsiszolóval) az utolsó réteget még nedves állapotban bézs vagy fehér paddal dolgozza be a felületbe. Ebben az esetben magas minőségű és nagyon egyenletes felületet kap.

Olajozott felületek javítása: Sérült vagy kopott felületeket tisztítsa le, finoman csiszolja át, és úgy járjon el, mint a befejező kezelésnél. A karcolások egy biopin Keményviaszolajjal átitatott rongy segítségével átpolírozhatóak.

Ápolás és tisztítás: A viaszolt felületeket ne tisztítsa agresszív tisztítószerekkel. Elsősorban szárazon tisztítsa. Nedves tisztítás esetén használjon nedves rongyot és Természetes padlóápolót a felmosóvízben. Erős kopás esetén biopin Keményviaszolajjal kezelje újra.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval tisztítsa.

Biztonsági figyelmeztetés: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítsük ki száradni vagy áztassuk vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt tegye a megfelelő szelektív hulladéktárolóba.

Címkék: biopin, kemény, viasz, olaj
© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató