Nyelv: Magyar Angol

K.O.S Antik viasz

K.O.S Antik viasz
K.O.S Antik viasz
Gyártó: Biopin
Cikkszám: K.O.S
Raktáron: Elérhető
Fogyasztói ár: 1 780 Ft
Nettó ár: 1 402 Ft

Termékváltozatok


* színek:

Mennyiség:

A K.O.S Antik viasz egy viaszkészítmény kezeletlen, olajozott, viaszolt, pácolt, lakkozott felületek, antik bútorok, beltéri felületkezeléséhez ápolásához, nemesítéséhez, karbantartásához. A méhviasszal kezelt anyagok sima, selyemfényű felületet adnak. Légzésaktív, antisztatikus, szenny- és víztaszító felületet képez. Különösen bőr felületek esetén kitünően biztosítja a kiszáradás elleni védelmet.

Felhasználási terület: Beltéri kezeletlen, olajozott, viaszolt, lakkozott, pácolt vagy lazúrral kezelt kemény- és puhafák utókezelésére és javítására, valamint bútorpolitúrozásra. Kiválóan alkalmas gyerekjátékokra és rendszeres bőrcipő, bőrbútor, fedett bőrfelületek ápolására.

Összetétel: Kötőanyag: méhviasz, karnaubaviasz. Oldószer: izoalifát.

Szín: színtelen, fehér, világosbarna, sötétbarna

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös, száraz és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Szinte korlátlan ideig eltartható. Az idővel esetlegesen kialakuló elszíneződés nem jelent minőségromlást. A beszáradt viaszt vízfürdőben felmelegítve és biopin Hígítószer óvatos adagolásával újra krémszerűvé lehet tenni. (Vigyázat ! a művelethez nyílt lángot ne használjunk.)

Kiszerelés: 150 ml, 5 l (rendelésre).

Veszélyesség: B osztály, gyúlékony 

Specifikus súly: kb. 0,87 g/ml 

Viszkozitás: Kenőcsszerűen szilárd.
Gyulladáspont: >62 °C

Felhasználás: kb. 20-40 ml/m2 

Száradási idő: Szobahőmérsékleten rövid időn (10-20 perc) belül beszívódik és polírozható. Végső kikeményedését néhány óra múlva éri el.

DIN EN 71/3: Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Alkalmas alapfelületek: Fa, parafa, mázatlan kerámia (járófelületre nem jó) és fedett bőr.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Ronggyal vagy kefével felvihető a felületre.

Előkezelés: A gyantagazdag és trópusi fákat biopin Hígítóval dörzsölje át. Az első felületkezelésnél az erősen nedvszívó vagy nagy igénybevételnek kitett felületeket egyszer biopin Természetes impregnáló olajjal, biopin Alapozóolajjal vagy hígított biopin Lenolajjal kezelje elő.

Befejező réteg: A K.O.S Antik viaszt vékonyan és egyenletesen vigye fel.

Befejező kezelés: Selymesen csillogó felület eléréséhez száradás után polirozókefével vagy egy nem szöszölődő, színét nem eresztő ronggyal a felületet polírozza át.

Javítás: Elkopott vagy sérült felületeket tisztítsa le és kevés K.O.S Antik viaszt ronggyal vékonyan vigyen fel és enyhén polírozza át.

Ápolás és tisztítás: Ne használjon agresszív tisztítószereket. A felületre került folyadékot idejében távolítsa el.

Bőrápolás: Cipők rendszeres ápolásához vagy más sima bőrfelület kezeléséhez hordja fel a K.O.S Antik viaszt majd polírozza. A K.O.S Antik viasz a bőr színét mélyítheti, amely azonban száradás után visszaváltozik.

Szerszámtisztítás: biopin Hígítóval.

Feldolgozási Útmutató: A túl vastag viaszréteg meghosszabbítja a száradási időt, különösen a fúgáknál és mélyedéseknél tejszerű felületet képez. Pácolt bútorok kezelésénél kövesse a pácgyártó utasításait. Alkáli pácolt felületeknél (hamuzsír és nátronlúg) feltétlenül alaposan mossa át és pl. ecetes vízzel semlegesítse.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítani kell a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A festék vagy oldószermaradványokat ne juttassa a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdoboz újrafelhasználható vagy szelektíven tegye a megfelelő hulladéktárolóba.

Címkék: kos, antik, viasz
© Copyright 2018 - ORANGE 6 Természetes Otthon Kft.
Design · kivitelezés · hosting rackserver.hu - Rackserver, a megoldás szolgáltató